CLUB SANDWICH


CLUB SANDWICH 

  • 2 dilim salam
  • 3 dilim tost ekmeği
  • 150 gram fileto tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 dilim kaşar peyniri
  • 2 dilim jambon
  • 4 adet marul yaprağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 t.k. sıvıyağ
  • 1 y.k. süzme yoğurt
  • 1 t.k. mayonez

Hazırlanışı;

  • Tost ekmeklerini ızgara izli bir tava ya da tost makinesinde iki taraflı kızartın. İnce dilimlenen fileto tavuk göğüslerini yağsız bir tavada, yüksek ateşte arkalı önlü kızartın (kızartmak yerine haşlayıp kullanabilirsiniz).
  • Yumurtayı çırpın. Çok az miktar sıvıyağ ile yağladığınız tavada ince bir omlet hazırlayın. Bir spatula yardımıyla tavadan dikkatli bir şekilde aldığınız omleti ve kızarmış fileto tavuk göğüsünü soğuması için kısa bir süre bekletin.
  • Malzemeleri bir arada tutacak ve sandviçe lezzet verecek baz karışımını hazırlamak için mayonez ve süzme yoğurdu karıştırın.
  • Uç kısmını aldığınız domatesi halka şeklinde ince ince dilimleyin.
  • Bir dilim kızarmış tost ekmeğinin üzerine mayonezli karışımdan sürdükten sonra sandviçin iç kısmından taşacak şekilde marul yapraklarının yarısını yerleştirin.
  • Izgara tavuk göğsü, kaşar peyniri dilimleri ve kare şeklinde katladığınız omleti ekleyin.
  • Diğer bir kızarmış ekmek dilimini omletin üzerine kapatın. Mayonezli karışımdan sürdükten sonra sırasıyla; salam, marul yaprakları ve sandviçten taşacak şekilde yerleştireceğiniz 2-3 dilim domates ve jambon dilimlerini ekleyin.
  • İç kısmına mayonezli karışımdan sürdüğünüz son ekmek dilimi sandviçin üzerine kapatın.
  • Bol malzemeli olan sandviçin ortasına şiş geçirin ve keskin bir bıçakla ezmeden 4 eşit üçgen parçaya bölün. Ortasındaki şişi çıkartıp her bir sandwich parçasına dağılmaması için çubuklar geçirin.
  • Kızarmış patates ile servis edebilirsiniz 

     Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar