PONÇİK 🍎


Elmalı Kurabiye

Hamuru için;


  • 250 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 bardak süt
  • 1/2 bardak sıvıyağ
  • 1 y.k. sirke
  • 5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 y.k. toz şeker
  • 2 y.k. pudra şekeri

İç harcı için;


  • 4 adet kırmızı elma
  • 1/2 bardak ceviz
  • 1 y.k. tarçın
  • 2 y.k. toz şeker

Hazırlanışı;

  • Elmanın kabukları soyulur rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Ceviz,tarçın ve şeker eklenir. Soğumaya bırakılır(İç harcın iyice soğuması gerekir. İyice soğumayan harç hamuru yumuşatıp, sulandırır ve şekil vermeniz zorlaşır).
  • Katı malzemeler hariç diğer malzemeler karıştırma kabına alınır ve karıştırılır. Son olarak katı malzemelerde eklenir yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir. Hamur 20 dk dinlendirilmelidir.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kesilir. Merdane ile hamur inceltmeden oval şeklinde açılır ve bıcakla uzunlamasına 4-5 çizik atılır.
  • Uç kısmına elmalı harçtan ekleyip sarılır. Ay şekli verilir. 
Önceden ısıtılmış 160° fırında 20 dk pişirilir ve fırın ısısı 175° 'ye çıkartılır üzeri hafif kızarınca fırından alınır. Üzerine pudra şekeri serpip servis edilir.
Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar